مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی انجام هرگونه چرای زودرس را جرم اعلام کرد.
یوسف یوسفی با بیان این مطلب اظهار کرد: عمده مراتع استان در مناطق روستایی قرار دارند که بخشی از آن به عنوان مناطق ییلاق و بخش دیگر به عنوان قشلاق مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه چرای دام در سه فصل ییلاق، قشلاق و میانبند صورت میگیرد، افزود: قشلاق از اواخر پاییز تا اواخر زمستان آغاز میشود که معمولاً در مراتع فقیر و هموار با پوشش گیاهی خاص و همچنین ییلاق از 15خرداد ماه تا اواخر تابستان در ارتفاعات انجام میشود.
یوسفی اظهار کرد: میزان مراتع در استان مرکزی دو میلیون هکتار است که این میزان، مورد استفاده یک میلیون و 900 واحد دامی قرار میگیرد. این رقم سه برابر میزان ظرفیت مراتع است.
وی با بیان اینکه هر ساله با شروع فصل بهار و رشد گیاهان مرتعی، برخی از مراتع این استان دستخوش چرای غیرمجاز دام میشوند، گفت: این امر مغایر با قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع کشور است، زیرا چرای زودرس و واحد دامی خارج از ظرفیت باعث تخریب شدید مراتع میشود.
یوسفی افزود: حرکت دام در زمینهای شیبدار باعث جابهجایی خاک شده و در صورت تکرار، تراسهای کوچکی ایجاد خواهد شد که موجب فرسایش خاک میشود.
وی با تأکید بر اینکه با فشرده شدن خاک، آب توانایی نفوذ را نداشته و خاک نمیتواند آب را به خوبی جذب و نگهداری کند، تصریح کرد: از بین رفتن پوشش گیاهی، سخت شدن نفوذ آب در خاک و آغاز ساییدگی زمین و از دسترس خارج شدن نزولات آسمانی از پیامدهای مهم چرای زودرس است.
یوسفی خاطرنشان کرد: با توجه به ماده 47 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت هر گونه چرای غیرمجاز جرم محسوب میشود.
مدیرکل منابع طبیعی استان اضافه کرد: رسانههای گروهی با اطلاعرسانی و آموزش بهرهبرداران میتوانند در ارتقاء سطح فرهنگ استفاده از منابع طبیعی سهم بسزایی داشته و ما را در امر خطیر حفظ و حمایت از انفال حمایت کنند.
با وجود هشدارهای اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، چرای زودرس و غیرمجاز در شهرستانهای استان از قبیل آشتیان، شازند، تفرش، کمیجان و محلات صورت میپذیرد.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: اجتماعی ، ،
برچسب ها : اداره منابع طبیعی وآبخیز داری,چرای زودرس, عمده مراتع استان در مناطق روستایی,تفرش,علیرضاجعفری ,